(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Květák v bešamelu
Potřebné ingredience
1 květák, 350ml mléka, 50ml smetany, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, sůl, pepř, hrst petrželky, 50g másla, 100g šunky (nemusí být), 100g eidamu, 2 vejce, 1/2 hermelínu
Postup přípravy
Květák uvaříme v osolené vodě po poloměkka. Rozprostřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Bešamel: z mouky a másla uděláme jíšku, zalijeme jí mlékem se smetanou, osolíme, opepříme, přidáme šunku na kousky, petrželku a žloutky. Vmícháme sýr, necháme rozpustit a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na květák, navrch dáme kousky hermelínu a pečeme na 180 - 200°C asi 30 - 40 min.
bešamel
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
19. 10. 2011, 19:46